Personlige festsange

Professionelt skrevet

En velskrevet, personlig festsang er et velkomment indslag i enhver fest.

Fra den ene familie til den anden er der stor forskel på, om man har tradition for festsange. Hvis det er almindeligt, så hold dig ikke tilbage. Hyg dig med at skrive eller få skrevet en festsang til lejligheden. Hvis det ikke er tradition, der hvor du skal til fest, så medbring en alligevel og præsenter selskabet for denne skønne, gamle, danske tradition.

Hvis du har tid, så gør noget ud af sangskjuleren. Den kan være med til at understrege det personlige islæt.

Uanset om det nu er forventet eller ej, så skaber en sang glæde, og bidrager helt sikkert til den gode stemning. Festen får et løft, og finder plads blandt dem, man husker.

Jeg er klar til at skrive en sang for dig.

Med dine oplysninger ​og min know how skal det nok blive godt. Du betaler først når du har godkendt teksten..

google stars rating 4.8
4.8/5
festsang.festsange

Det personlige islæt i en festsang

Det personlige islæt har stor betydning for hvordan dit indlæg modtages i nuet – og så har det en altafgørende betydning for om det bliver husket og gemt som et dejligt minde fra en fantastisk fest. Det er altså ikke bare prikken over i-et, det er helt grundlæggende noget ganske særligt. Derfor gælder det om at finde de rigtige stikord frem, når du skal skrive en sang eller have skrevet en sang til en festlig lejlighed. Stikord der beskriver episoder, som af en eller anden grund skal huskes, og stikord der beskriver modtageren som det helt unikke menneske, han/hun er.

Det kan være svært at komme i gang med at skrive stikord, men det kan sandelig osse være svært at begrænse sig. Her vil jeg sige, at hvis du følger dit hjerte og dine første indskydelser, så går du aldrig helt galt i byen. Faktisk er der plads til at få en hel del personligt med i en festsang – hellere for meget end for lidt, og heldigvis er der en masse materiale på de fleste af os.

Ud over det personlige islæt så er den humoristiske vinkel befriende. Der må godt være lidt sjov eller en smule drilleri i teksten, og det er vel de færreste, der ikke har skejet lidt ud eller gjort noget uventet på et eller andet tidspunkt.

personlige.sange.taler.festsange

Traditioner med festsange

Traditioner med festsange går langt tilbage i mange familier. De ældste gæster ved en hvilken som helst fest har sikkert fået festsange ved de store mærkedage i hele deres liv – eller lejlighedssange som man kaldte det før i tiden. Der var gerne en tante eller morfar, der kunne det der med at skrive en lille festlig sang – og som havde tiden til det.

I min familie var det min morfar, der gav åren videre. Sofus Viktor Carstensen hed han, og han var ikke kedelig. Indædt socialdemokrat og storryger. Han var med i alt, hvad der var gang i på Falster i trediverne af dilettantforestillinger og revyer. Han skrev mange tekster der i hans unge dage, og hvor Sofus var, var der fest, og hvor der var fest, var der sang – det var tradition, og sådan var det bare. Det er jeg vokset op med ligesom så mange andre – at det er en tradition med festsange, når lejlighed byder sig, og det er slet ikke så ringe endda.

Jeg synes det er en dejlig tradition, og det gør mig glad, at mine egne har taget den til sig og så villigt fører den videre.

Hvorfor synge til festen

Hvorfor synge til festen ville nogen måske spørge. Svaret ligger ganske enkelt i spørgsmålet. Man skal synge fordi man er til fest. Som gæst har man jo den opgave at bidrage til festen og den gode stemning på alle tænkelige måder – så det bliver en god fest, en dejlig oplevelse både for festens midtpunkt og alle gæsterne. Alle gør det bedste de kan. Hver fugl synger med sit næb, men alle er med og helheden er festlig.

Sådan er det med festsangene. Musik er en vigtig del af en fest, og mange vælger at have stille musik under spisningen. Det bidrager til stemningen og fylder ligesom rummet. Senere spilles måske op til dans, og den musik der så vælges er rytmisk, iørefaldende og igen noget der kan synges med på. Ja, fest, musik og sang hører sammen, ingen tvivl om det.

Personlige taler til fest

Det med taler havde vi ikke rigtig tradition for i min familie, men der var nu alligevel 2 taler til min konfirmation. Onkel Arthur kunne man nemlig altid regne med. Han havde en standardtale, som vi alle sammen kendte ud og ind, for vi havde hørt den ved hver eneste festlige lejlighed i mands minde. Det var en lang tale, og mens onkel Arthur mindedes sin tid som købmand i Kalvehave, så sad jeg og tænkte på mine gaver. Jeg var mest interesseret i pengene, for jeg ønskede mig sådan en båndoptager. Jeg ønskede mig også en ny cykel, men den havde jeg fået af min mor og far – og var lykkelig. Så faldt morbror Søren i søvn kunne man høre. Han tog tit en lur under talerne, men det stoppede ikke onkel Arthur – han blev ved til den bitre ende.
Den anden tale var min egen takketale. Den var totalt kikset – så den snakker vi ikke mere om.
Det jeg vil sige med mine eksempler er jo, at hvis du gerne vil bidrage med noget der huskes, så gør det personligt.

 

En gratis velkomstsang til enhver lejlighed

En velkomstsang kan sagtens være personlig, men behøver det ikke. Formålet med den er jo at byde velkommen og skåle for en god fest. Det er en fin løsning, hvis det skal være uhøjtideligt, eller hvis man ikke er så meget for taler. En lille sang og en skål – så er festen skudt i gang på bedste vis, og der kan snakkes og grines i ét væk. Det skal ikke være besværligt at få fat i en gratis velkomstsang – derfor er du velkommen til at downloade nedenstående, hvis du har lyst til at bruge den. Det er et åbent dokument, så du kan pynte den, hvis du har lyst – eller ændre vi/os til jeg/mig.

 

Velkomstsang på melodien

“Der bor en bager”.

 

En forudsætning for gode fester

det er at samle no´n skønne gæster

så det er dejligt I stiller op

med et humør der er helt i top.

 

Nu kære gæster I er placeret

hvor mad og drikke vil bli´ serveret

og med menuen vi håber på

I alle mætte fra bordet gå.

 

Vi os har glædet i mange dage

så snak og hygge vil os behage

en super fest det er vores mål

velkommen siger vi – ja, og SKÅL.

Hele mit liv har jeg arbejdet med ord og det skal der ikke laves om på!

Som lærer, sangskriver og historiefortæller har jeg oparbejdet en solid baggrund for at skrive alle former for personlige, livlige sange.   Til bryllupkobberbryllupsølvbryllup, guldbryllup, konfirmationer, og andre større begivenheder.

Jeg nyder virkelig at skrive – 
det er som en leg – en voksenleg.

Det bliver til mange på et år, og kedeligt er det ikke.
Det kræver indsigt at skrive for andre om andre, og det er min erfaring, at den bedst opnås ved at tale sammen.
Derfor er det et must, at vi starter med det.
Udfyld kontaktskemaet, så ringer jeg dig op for at høre nærmere om, hvad du ønsker, og aftale hvordan vi gør.
Du kan også bare ringe mig op, hvis du synes, det er bedre  tlf.: 20188104

En tale

kr 950 / inkl moms
  • (600-800 ord)

En festsang

kr745
kr 595 / inkl moms
  • (250-350 ord)

Et digt

kr 595 / inkl moms
  • (250-350 ord)
Luk menu